Óbudai villanófényes gyorsulási verseny

 

A hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíj bűvöletében az autósok szinte megtáltosodtak 2021. augusztus 3-án Óbudán. Igaz, itt nem az időt, hanem a sebességet mérték és rekordot döntöttek a résztvevők: öt és fél óra alatt, közel háromszáz gyorshajtót mértek be. Közülük többen 100 km/óra feletti sebességgel hajtottak – írja a police.hu.

Hetek óta eltűntek a közutakról a traffipaxok, ezt több sajtóorgánum hiányolta is. Úgy tűnik a rendőrök csak altattak, mert most kihozták a raktárból a sebességmérőket, és bizony olimpiai hangulatban, itt is rekordok sora dőlt meg. Ugyan érmet nem, de több tízmilliós közigazgatási bírságot és büntető pontok százait, mi több, ezreit osztják ki.

Gondoljunk csak bele, hogy a legalacsonyabb gyorshajtási bírság 30 ezer, ha mindenki csak minimálisan lépi túl az előírtakat, az is 8 millió 160 ezer forintot ér, esetenként 4 büntető ponttal. A rekorderek esetében ez alsó hangon 90 ezres bírság és 6 büntetőpont, 50-es sebességhatárnál 10-zel és ott vannak még a csúcstartók is. No, ezek tükrében, íme a rendőrségi hír:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság sebességmérő akciót tartott 2021. augusztus 3-án Óbuda két helyszínén. A rendőrök kevesebb, mint 5 és fél óra alatt 272 gyorshajtást regisztráltak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, nem telt el másfél perc és újabb gyorshajtót mért a műszer. Ami még elszomorítóbb, lakott területen belül, igen sokan a 100 km/h fölött hasítottak.

A gyorshajtás az egyik fő baleseti veszélyforrás. A sebességhatár túllépése veszélyezteti a közlekedők biztonságát. A közlekedési balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy betartják a szabályokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét a közlekedési szabályok, és a sebességhatárok  betartására – olvasható a rendőrség honlapján-

k.z.t./fotó: police.hu