Vizet osztanak a rendőrök az öt órája várakozóknak

 

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, 2021. augusztus 1-én, a forróságban, hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak, ahol vasárnap az öt órát is elérte a várakozás – írja a police.hu.

Az év ezen időszakában mindkét irányba erős a forgalom, hiszen a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak. Az átutazók száma ilyenkor elérheti, sőt időnként meghaladja a napi 60 ezret. Így nem ritkán több órás várakozás vár azokra, akik ezt az útvonalat választják. Az átkelőhelyet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes kapacitáson működteti, 9-9 sávon halad a forgalom az országból ki és be.

A rendőrség azt javasolja, aki teheti, válassza a kisebb határátkelőket, ahol kevesebb várakozási idővel kell számolni. Szombaton a megyében Szerbiából és Romániából ki és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.
A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu