Első helyen a Qatar Airways

 

Az elmúlt év aligha vonul be arany betűkkel a repülés történelemkönyvébe, ugyanakkor a járvány jelentette kihívásokat, lehetőségeket is jelentettek a fejlesztésekre. A pandémia ellenére nem maradt el a légitársaságok értékelése. Nos, íme, kiknek sikerült megőrizniük vezetőhelyüket és kiknek nem.

Járvány ide vagy oda, az AirlineRatings.com idén is kiadta a legjobb légitársaságokat sorrendbe állító listáját, melynek élvonalába ezúttal sem volt könnyű bekerülni.

A lista összeállításakor érthető okokból különleges súlyt kapott a biztonság, de ugyanígy kiemelt jelentőséggel bírt a kezdeményezőkészség és az utasok kényelmével kapcsolatos innováció.

Az élen a Qatar Airways végzett, elsősorban az utastérben végrehajtott fejlesztéseknek és az utasok kiszolgálásának köszönhetően. Ez a légitársaság volt az első, amely átment mind az AirlineRatings, mind a Skytrax Covid-auditján és megkapta a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség igazolását is.

A második helyezett Air New Zealand esetében a folyamatos innovációt és az ágazaton belül betöltött vezető szerepet díjazták, míg a harmadik Singapore Airlines az első osztályon kínált szolgáltatásaival csípte el az előkelő helyet.

Nem elemezzük a TOP 10-es lista minden egyes szereplőjét, a lényeg, hogy annak, aki ebbe az elit társaságba be akart kerülni, legalább egy téren piacvezetőnek kellett lennie.

A TOP 10 légitársaság 2021-ben:

  1. Qatar Airways
    2. Air New Zealand
    3. Singapore Airlines
    4. Qantas
    5. Emirates
    6. Cathay Pacific
    7. Virgin Atlantic
    8. United Airlines
    9. EVA Air
    10. British Airways

Ezek közül néhány a hazai légtérben és személyi szállításban is részt vesz, ezért gondoltuk, ha választani kell, nem árt ismerni egy szakértői minősítést is.

Cash/fotó: Facebook