Nyáridő, hőség, aki tud, nyaral. Persze figyeljük az olimpia eseményeit is. Azért valamit enni kell. Valamit, ami nem túl nehéz, nem kell sokáig piszmogni vele. Nos, magam is így cselekedtem, mikor is vettem két szép pisztrángot.

 

 

Megtisztogattam, sóztam, s hintettem halfűszerrel. Forró olíva olajon mindkét oldalán sütöttem, mellé kápia-paprikaszeletek is kerültek pirításra.

Sül a pisztráng

Frissen összedobtam mellé egy görög salátát: daraboltam uborkát, paradicsomot, lila hagymát, kockáztam feta sajtot,  s fekete olíva bogyót is tettem bele. Pár kanál extra szűz olíva olajba csavartam egy fél citrom levét, bele némi oregánót, s ezt jól kikevertem, majd ráöntöttem a zöldségre. Némiképp még sóztam is, majd óvatosan átforgattam.  Csinosan tálaltam, s friss, ropogós bagettet adtam mellé. Bár egy könnyű, fehér bor menne hozzá, de megleptem a mamát egy jó tokaji aszúval.

Pisztráng sült paprikával, görög salátával, tálalva

Azért dobjunk össze még valamit. Főztem vízben kockatésztát,  s leszűrve kevertem túróval. Pirítottam szalonnát és bacont, ebből is kevertem hozzá. Sütőbe tettem vagy 12 percre, majd így tálaltam. És sok friss tejföl, meg még a sült szalonna gazdagon. Szóval túrós csusza lett belőle.

Túrós csusza tepertővel gazdagon

Jó falatok mellé kívánok jó étvágyat:

Soós István ex City 22, a fakanalas