Ferrari, de nem a Hungaroringen, hanem Csanádpalotán

 

 

Csütörtökön éjjel, ugyan tréleren érkezett, de még a csanádpalotai határátkelőn sem mindennapi egy 35 milliót kóstáló sport Ferrari. Az iratok ellenőrzése közben az is kiderült, többen is igényt tartanak rá. Korábban Spanyolországban jegyezték, ám onnan valaki ellopta – írja a police.hu.

Az autópálya-határátkelőhelyen 2021. július 29-én 22 óra 15 perckor egy román állampolgár jelentkezett kilépésre egy román honosságú személygépkocsival és lengyel honosságú vontatmányával. A férfi a tréleren egy spanyol Ferrari F149 California típusú személygépkocsit szállított. Az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a sportautó szerepel a körözési rendszerben, azt a spanyol hatóságok keresik. Miután az egyenruhások felvették a kapcsolatot a spanyol szervekkel és kiderült, a körözés valós és még érvényes, a trélerről levetették a szállítóval.

A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták a Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 35 millió forint értékű járművet lefoglalták.

Ez a sport Ferrari egy darabig nem fogja róni sem a sportpályákat, sem a közutakat – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu