Új típusok a palettán

 

 

A Volkswagen Csoportba tartozó márkák együttesen 170.939 darab akkumulátoros elektromos járművet értékesítettek 2021 első hat hónapjában, ami több mint kétszeresen múlja felül az egy évvel korábbi számot – számol be eredményeiről Volkswagen Konszern.

Messze a legtöbb, 92.859 jármű a Volkswagen márka emblémáját viselte, míg a második legtöbb tisztán elektromos gépkocsit, 32.775 darabot az Audi szállította ki vásárlóinak. Az eladásokban a Volkswagen Haszongépjárművek és az MAN is képviseltette magát 1164 és 450 darab kiszállítással.

Volkswagen ID.4 1ST Max

A közel 171 ezer tisztán elektromos jármű 165,2 százalékkal haladta meg a tavaly január-júniusi időszakban kiszállított mintegy 64 ezer járművet. A villanyautók vételét ösztönző állami támogatásokon kívül a jelentős növekedéshez hozzájárult az elektromos modellek kínálatának folyamatos szélesítése is. Csak az elmúlt hat hónapban több új típus is megjelent a vállalatcsoport kereskedéseiben, köztük a Volkswagen ID.4 és ID.6, a Škoda Enyaq, valamint az Audi Q4 Sportback e-tron.

Az értékesítések közel háromnegyede, 74,9 százaléka az európai piacra irányult, ahol a Volkswagen konszern a teljes akkumulátoros elektromos szegmens 26 százalékát hasította ki, vezetővé válva azon belül. Kínában, ahol meglepően lassan akarnak beindulni a VW alternatív hajtású autóinak eladásai, több mint 18 ezer akkumulátoros elektromos járművet adott át a vállalat, ami ugyanakkor jelezte, hogy a mostani negyedévben már az ottani értékesítések jelentős javulására számítanak.

Az első fél évben a konszern plug-in hibridjei iránt is sokkal nagyobb kereslet mutatkozott az egy évvel korábbival összevetve. Összesen 171.300 darab konnektorról tölthető hibriddel az idei eladások 204,2 százalékkal múlták felül a bázisidőszakét.

Christian Dahlheim, a vállalatcsoport értékesítési vezetője a számokhoz hozzáfűzte, hogy idén első alkalommal adhatnak el körülbelül egymillió elektrifikált járművet világszerte, és biztosak benne, hogy 2021-ben már megfelelnek az EU-s szén-dioxid-kibocsátási előírásnak – olvasható az autopro.hu oldalán.

Cash/fotó: Volkswagen Newsroom