A crossover már négyüléses lesz

 

 

A Smart nevéről a kis városi autó juthat bárkinek az eszébe, de ez már nem sokáig lesz így, a márka a jövőben nagyobb gépkocsikat fog gyártani, és hamarosan bemutatják a nagyközönségnek.

 

27 éve alapították a Smart autómárkát, a cég 1998-ban mutatta be és kezdte gyártani a városi miniautóját, ami azóta is meghatározza az európai nagyvárosok utcaképét. A kétüléses apróság mellé időközben újabb modellek csatlakoztak, de a Smart neve a mai napig egyet jelent a városi minivel, ami két éve már csak elektromos változatban kapható.

Nagy változások előtt áll azonban a Smart, aminek 50 százaléka két évvel ezelőtt a kínai Geely birtokába került.

A Daimler és a Geely pedig azóta dolgozik közösen a Smart jövőjén, amiben a kétüléses Fortwo és négyüléses Forfour mellett további, elsősorban nagyobb modelleknek is jut hely. Az egyiknek a prototípusát hamarosan bemutatják.

 

Az újdonság egy kompakt méretű, elektromos hajtású városi SUV lesz, az egyik legdivatosabb kategória manapság, ezért joggal számítanak nagyobb eladásokra. A modell a hírek szerint a Geely elektromos autóknak szánt padlólemezére épül, amire többek közt a Lotus, a Lynk & Co és a Volvo új típusait is építik majd.

A Smart elektromos crossoverét előrevetítő tanulmányautót várhatóan a szeptemberi müncheni autószalonon mutatják be, és a végleges változata akár már 2022-től gyártásba kerülhet a Geely kínai üzemében, többek közt a MINI Countryman riválisaként, teljesen új arcot adva ezzel a jól ismert márkának – olvasható a player.hu oldalán.

Cash/fotó: smart.hu