Újraépíti flottáját és bázisát

 

 

Kapacitásai újraépítéséhez és az érkező új Boeing 737-8200 típusú repülőgépeihez a következő három évben kétezer új pilótát vesz fel a Ryanair-csoport – írja az airportal.hu.

A Ryanair június közepén vette át az első, 197 utas szállítására képes, megnövelt befogadóképességű Boeing 737 MAX 8 repülőgépét, amelyet a nem túl jól csengő MAX-név elhagyásával csak Boeing 737-8200-asnak hívnak.

A cég előszeretettel használja rá a „Gamechanger” (magyar fordításban kevésbé frappánsan hangzó, gyökeres változást hozó) jelzőt, utalva az alacsony üzemelési költségekre, üzemanyag-fogyasztásra és emisszióra, valamint a jelenleg használt Boeing 737-800-asoknál nagyobb profittermelő képességre.

Az új generációs típusból az eddigi megrendelések szerint összesen 210 darab érkezik a csoporthoz, amelyek az ír Ryanair (DAC), a máltai Malta Air és a lengyel Buzz leányvállatok flottáit erősítik majd. A cégcsoport célja, hogy a 2026-os pénzügyi évben utasainak száma elérje a kétszáz milliót.

Ehhez természetesen megfelelő mennyiségű személyzet is szükséges, ezzel indokolja a cég közleménye, hogy a következő három évben 2000 új pilóta felvételét tervezi a csoport.

A létrejövő kapitányi pozíciók nagy részét a meglévő személyzettel töltik be, a mostani első tisztek előreléptetésével, de így számos poszt üresedik meg. Erre keresnek a piacról új dolgozókat, valamint biztosítanak lehetőséget pályakezdőknek, akik a légitársaság kadétprogramjában szerezhetik meg a szükséges jogosításokat és gyakorlatot.

A Ryanair a dublini Airline Flight Academy-vel szerződött a 737-es típusképzésekre.

A Ryanair optimista és előre menekül annak ellenére, hogy tisztában van azzal, hogy még nem csengett le a pandémia, még jön a negyedik hullám és újabb szigorítások várhatóak a nemzetállamok pillanatnyi fertőzöttségi állapotának függvényében. De bízik benne, hogy piaci előnyt az szerezhet, aki kockáztat, aki a humán és technikai eszközeit megőrzi, bővíti és fejleszti.

Cash/fotó: Ryanair