Hatósági és civil szervezetek összehangolt fellépése 

 

Újabb kéthetes köztisztasági és közbiztonsági akciót tartanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezdeményezésére Budapesten, ezúttal a Déli pályaudvarnál. Az akció célja, hogy szebbé, rendezettebbé váljon a Déli pályaudvar környéke, illetve fokozódjon az utasok, gyalogosok és ott dolgozók komfort- és biztonságérzete – írja közleményében a BKK.

A Déli pályaudvar területén, az aluljárószintjén és a kerengő területén, illetve a környező zöldterületeken két héten át összehangolt köztisztasági és közbiztonsági akciót tartanak a BKK kezdeményezésére a rendvédelmi hatóságokkal, a MÁV-val és a fővárosi, illetve kerületi rendészeti szervekkel, valamint a Máltai Szeretetszolgálattal és a Menhely Alapítvánnyal szoros együttműködésben.

A Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai kitakarítják a környéket, majd fokozottan biztosítják a tisztaságot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közrendvédelmi Főosztály és a kerületi kapitányság erői, a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közterület-felügyelői, illetve a szociális munkások pedig a takarítás biztosításában és az ellenőrzésekben vesznek részt.

A Tiszta és biztonságos Budapestért kampány keretében, az ügyfeleink visszajelzése alapján a Széll Kálmán tér, 2021-ben a BKK az Örs vezér tere, majd a Boráros tér közös, összehangolt köztisztasági és közbiztonsági akcióját szervezte meg a rendészeti szervek és az FKF közreműködésével. Júniusban az EURO2020 Eb helyszínén és a városligeti FUNZONE-ban volt fokozott jelenléttel járó összehangolt akció.

A BKK a Déli pályaudvarnál tartott kéthetes akció után, az eddigi tapasztalatok felhasználásával, az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas fővárosi közterek megtisztítását tervezi – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: BKK