Javaslatot tett az OTSZ

 

Mint ahogy arról beszámoltunk, az OTSZ elnöke, Metál Zoltán levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez a fővárosban tapasztalható forgalmi dugók miatt, melyek a taxisok munkáját is erősen hátráltatják. A levél  itt  olvasható. Majd érkezett a válasz a főpolgármesteri hivataltól, melyben az érdekképviseletet egyeztetésre hívták. Ez a levél  itt  érhető el.

A találkozó létrejött július 14-én, melyről a következő anyagot kapta szerkesztőségünk:

 

Karácsony Gergely főpolgármester megbízásából Balogh Samu kabinetfőnök személyesen egyeztetett az Országos Taxis Szövetség (OTSZ)  vezetőivel az aktuális forgalmi torlódások enyhítését célzó javaslataikkal kapcsolatban.

A találkozón, melyen a Budapest Közút, a Budapesti Közlekedési Központ valamint a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési főosztályának képviselője is jelen voltak, Metál Zoltán az OTSZ elnöke kérte, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy a speciálisan kialakított, a város több pontján is létesített BKK forgalmi sávokat a jövőben a taxik is igénybe vehessék. 

A Budapest Közút munkatársai az OTSZ javaslatai alapján felülvizsgálják a BKK sávokat, és ahol a buszok forgalmi rendje ezt megengedi, módosítanak a jelenlegi szabályozáson. Az OTSZ és a Főváros képviselői ezek mellett egyetértettek abban, hogy szükséges a jövőben a hasonló és rendszeres párbeszéd a fővárosi taxi-szolgáltatás aktuális helyzetéről, állapotáról és azokkal összefüggő kérdésekről.

 

A pozitív és konstruktív hozzáállás a főváros részéről  biztató a jövőre nézve, ugyanis van még megoldandó feladat a taxizás terén.

A szerk.