Futóverseny miatt az Árpád hídtól a Rákóczi hídig további korlátozások

 

 

A hétvégén rendezik a 36. Telekom Vivicittá városvédő futást, emiatt jelentős változásokra és korlátozásokra kell készülni Budapesten, kiemelten a Margitszigeten, az Árpád hídon, a Margit hídon és a budai rakpartokon – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kész, vége, Budapest szárazföldön elesett! Esély sincs rá, hogy külön terv nélkül, akárcsak komolyan elinduljon bárki is kirándulni, netán gépjárművel. Már képzeletbeli mozivásznamon pörög a film, amikor előbb a taxis kezd el anyázni, mert azt sem tudja mikor, merre vagy hová fordulhat be, melyik útvonalat válassza. (Leginkább a Dunát, az még kevésbé zsúfolt.) Majd jön az utas, aki meg azért szapulja a sofőrt, miért pont vele tekereg a városban, amikor ő pontosan tudja, melyik út a legrövidebb. Na, ebből lesz, az igazi ereszd el a hajamat a kánikulában. No, de lássuk, ki, mitől kerül saját maga hatása alá…

A verseny előkészületei miatt a Margitszigeten már pénteken lesznek korlátozások. Szombaton a Margitsziget központi út-Árpád híd (déli ág, két sáv)-Népfürdő utca-pesti alsó rakpart-Jászai Mari téri északi rakparti felhajtó-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget központi út-Rendőrség útja-Hajós Alfréd sétány-Margitsziget központi út útvonalon lesznek közúti korlátozások.

A szombati változások a 26-os, a 226-os, a 15-ös és a 115-ös, a 34-es és a 106-os busz, valamint a 4-es és a 6-os villamos közlekedését is érintik.

Ám a vasárnap ennél cifrábbat hoz: jelentős közúti korlátozásokra kell készülni az Árpád hídon, a Margit hídon, a Margitszigeten, a Népfürdő utcában, a pesti alsó rakparton az Árpád híd és a Margit híd között, az Árpád fejedelem úton, a budai alsó és felső rakpartokon a Margit híd és Rákóczi híd között, az Alagút utca és az Attila út térségében.

Emiatt a közösségi közlekedésben is jelentős változások lesznek. A 26-os, a 226-os, a 15-ös, a 115-ös, a 34-es, a 106-os, a 9-es, a 191-es, a 29-es, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 218-as, a 237-es, az 5-ös, a 16-os, a 105-ös, a 109-es és a 178-as busz, valamint a 4-es, a 6-os, a 19-es és a 41-es villamos módosított vonalon közlekednek majd – olvasható a közleményben.

Az útvonaltervezőket, a GPS navigációkat be lehet vágni a sutba, mielőtt a beállított hang azt nem tanácsolja a taxisnak: Aranyapám, menjünk a legközelebbi strandra, csobbanni! És neki lesz igaza, mert a fővárosban már csak a vízi és légi taxik boldogulnának…

Cash/fotó: BKK