Egy Volkswagen és egy Ford akadt fenn a határon

 

 

Egy családnak a saját gépjárműve a legértékesebb, függetlenül attól, hogy milliókat érő prémium autóról van szó vagy egy szerényebbről. Nincs annál örömtelibb hír, amikor az ellopott kedvencét kaphatja vissza tulajdonosa. Ehhez az élményhez segítették hozzá az egyenruhások a lopott autók gazdáit.

A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Az első 2021. június 23-án 22 óra 30 perckor jelentkezett kilépésre. A német honosságú, Volkswagen 7HC kombi típusú személygépkocsit egy román állampolgárságú nő vezette.

Az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A rendőrök továbbá – nem kevesebb, mint nyolc óra alatt – a körözési rendszer adatai alapján lefoglaltak egy olasz honosságú, mintegy egymillió forint értékű Ford Focus típusú személygépkocsit is. A gépjármű román állampolgárságú vezetője 2021. június 24-én a kora reggeli órákban jelentkezett kilépésre az autópálya-határátkelőn.
A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a sofőröket előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a négymillió forint összértékű járműveket lefoglalták – írja a police.hu.

k.z.t./fotó: police.hu