Közlekedési akció Vas megyében

 

 

Egyre több megyében hívják segítségül a rendőrök a légi „szemeket” közúti forgalom ellenőrzésére. 2021. június 17-én Vas megyében 19 jogsértővel szemben intézkedtek. 17 esetben a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalom megszegése miatt, de akadt, akinek a hatósági jelzésével merült föl probléma és egy ittas sofőr is fennakadt a rostán – írja a police.hu.

A jelentős számú tranzitforgalmat lebonyolító M86-os számú autóút Vas megyei szakaszán ellenőriztek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. június 17-én. A közlekedésbiztonságot hátrányosan befolyásoló, mozgásban elkövetett jogsértések minél szélesebb körű feltárása érdekében az akció helikopteres ellenőrzéssel is kiegészült.

A több órán át tartó ellenőrzés alatt 19 közlekedési jogsértést regisztráltak a járőrök, melyből 17 esetben az előzési szabályok megsértése miatt intézkedtek a tehergépjármű-vezetőkkel szemben. Egy alkalommal a gépkocsi sofőrje érvénytelen hatósági jelzés nélkül vett részt a közúti forgalomban, egy esetben pedig egy lengyel állampolgár vezette ittasan járműszerelvényét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavételre előállították és közigazgatási eljárást indítottak vele szemben – olvasható a rendőrség honlapján.

 

k.z.t./fotó: police.hu