A be- és kiléptetés mellett mélységben is járőröznek

 

Az illegális migránsok Magyarországra történő belépésének megakadályozása érdekében, rendőri kontingens indult a szlovén határra – írja a police.hu.

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a magyar rendőrség a Magyarország területén végzett feladatai mellett támogatást nyújt más európai országok részére is.

Szlovéniába, a határőrizeti tevékenység ellátására az 1. magyar rendőri kontingens 2021. június 21-én Budapestről, a Készenléti Rendőrség központi objektumából indult.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Az egyenruhások nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területeken is. A kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsival, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A kontingens tagjai szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Szlovéniából hazatérő kontingens tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. Amennyiben a külszolgálatról visszatérő rendőr részére szükséges a SARS-CoV-2 teszt végrehajtása, annak költségeit a rendőrség állja – olvasható a rendőrség közleményében.

k.z.t./fotó: police.hu