A fuvarozó borda és csigolyasérülést szenvedett

 

A Merényi Kórházba szállították a mentők azt a taxist, aki 2021. június 22-én (kedden) a kora délelőtti órákban szenvedett balesetet, a Budapest IX. kerület Soroksári út és Hentes utca kereszteződésében. A vétlen fuvarozó borda és csigolyasérüléseket szenvedett – írja a Budapest és környéke.

A rendelkezésre álló információk szerint egy Ford típusú személygépkocsi 2021. június 22-én a kora délelőtti órákban a Budapesten a IX. kerületben a Soroksári úton haladt a városközpont felé. A járműben egy fiatal pár utazott. A Hentes utcai kereszteződéshez értek, amikor a közlekedési jelzőlámpa pirosra váltott. A fiatalok ezt nem észlelték, vagy úgy gondolták, egy nagyobb gázadással még átérnek baj nélkül. Nem így történt.

A Hentes utcából a jelzőlámpa zöld jelzésére a kereszteződésbe érkezett egy társaságoz nem tartozó, utas nélküli Peugeot taxi, amelynek a Ford nekiment. A nagy erejű ütközéstől mindkét autó a járdára csapódott, ahol a taxi azt ott található tűzcsapot kidöntötte.

Szerencsére a járdán sem gyalogos, sem kerékpáros nem közlekedett, illetve senki sem várakozott a gyalogátkelőnél.

A balesetet követően pár percen belül a helyszínre érkeztek a rendvédelmi szervek. A mentők megvizsgálták az érintetteket. A Ford két utasa az ijedtségen kívül nagyobb sérülést nem szenvedett, ám a taxi sofőrjét borda és csigolyasérüléssel a Merényi kórházba szállították.

Mivel személyi sérülés is történt, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársa a helyszínelést elvégezte. Erre az időre a kereszteződést lezárták, a forgalmat elterelték, nem kis torlódást előidézve ezzel. A tűzoltók a két gépjárművet áramtalanították, további beavatkozásra azonban nem volt szükség.

A BRFK szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit – derül ki a beszámolóból.

k.z.t./fotó: BPK