Emberi fogtól a kisállat hamváig bármi

 

Az egyik leghíresebb taxitársaság ötödik éve adja ki az utasok elveszett tárgyainak megdöbbentő listáját. A „bizarrTOP10”-ben a legelképesztőbb tárgyak, maradványok lelhetők fel. Ezeket vette számba a femcafe.hu.

Bárkivel előfordulhat, hogy a taxiban ülve kicsúszott a telefon vagy a lakáskulcs az ülésre, esetleg kabát vagy fülhallgató maradt az autóban? Az egyik leghíresebb taxitársaság szerint évente többezer tárgyat hagynak az utasok a kocsikban, amelyeket összegyűjtve tárolnak, amíg meg nem érkeznek értük a tulajdonosaik. A legtöbb tárgyat péntek és szombat éjszaka hagyják el az utasok, ugyanez dátumban a január elseje, újév napja.

A cég 2016 óta minden évben kiad egy listát, amelyben felsorolja a legnépszerűbb elveszett tárgyakat, a legfeledékenyebb városokat és a legegyedibb autókban hagyott dolgokat.

Íme a legutóbbi „bizarrTOP10” listája, csak erős idegzetűeknek:

– egyedi csillár,

– anyakönyvi kivonat,

– kisállat hamvai,

– FBI golyóállómellény,

– Harry Potter varázspálca,

– zöld dinoszaurusz jelmez,

– manöken fej,

– sebészeti olló,

– Kate Middleton festmény és

– egy darab fog.

Érdekességeket a honi taxikban is lehet találni, ezekből is lehetne meghökkentő listát készíteni. Azért elképzelem, amikor az FBI ügynök hazaér a bevetésről, ül a fürdőkádban, majd a homlokára csap és hangosan káromkodik, mert a golyóálló mellényét elveszítette. Inkább a morbid kategóriába tartozik, valaki ott hagyta a fogát – szó szerint. Ült a hátsóülésen és egyszer csak rádöbbent, fáj foga, megoldja a problémát. Az eltávolítás sikerült, de megérkezett a taxi a címre, így az utas távozott, a fog maradt. A kisállat hamvaiba már bele sem gondolok…

Cash/fotó: femcafe.hu