Egymásba pakolt teherautók, 3 in 1

 

 

Egészen elképesztő gépszörnyet vettek észre a forgalomban az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei. Az M0-ás körgyűrűn észlelt járműhalmot végül az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták kiterelni – írja Schanda Tamás az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre, és az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták kiterelni a fotókon látható járműhalmot. A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra. Az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek munkaszerződése nem volt, a fuvarengedélyek is hiányoztak. A horrorisztikus jelenség több mint 30 százalékos túlsúllyal közlekedett.

A hatósági szakemberek természetesen nem engedték továbbhaladni tegnapi fogásukat. A sokszoros szabálysértés miatt a sofőrre több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki – olvasható a Facebook bejegyzésben.

Forrás: ITM