Sértetlenül megúszták a vészhelyzetet

 

A térfigyelő kamera rögzítette azokat a pillanatokat, amikor Mexikó Xoxocotlan város utcáján egy taxi lángokba borult, amikor a sofőr ellenőrizte a motorproblémát – számol be az eseményről a Daily Mail online hírportál.

Három fiatal lány ült a taxiban szombat este fél hétkor, amikor a taxisofőr motorhibát észlelt a délnyugat-mexikói Oaxaca államban, Santa Cruz Xoxocotlán városának egyik utcáján. Egy gyalogos ugyanis figyelmeztette, hogy a kocsi alatt egész nagy folyadék tócsa látható, ami akár üzemanyag is lehet.

A sofőr nem szólt semmit utasainak csak kiszállt és felnyitotta a motorháztetőt. Ez okozhatta az utolsó „szikrát” ugyanis a forró motorra folyó üzemanyag, ahogy oxigént kapott rögtön belobbant. A taxi egész eleje pillanatok alatt lángra kapott.

A hátsó ülésen helyet foglaló fiatalok sikítva menekültek ki az égő autóból, annyira megijedtek, hogy hanyatt-homlok elfutottak a helyszínről.

A sofőr beszaladt a legközelebbi üzletbe, ahonnan porral oltóval igyekeztek a segítségére és rövid időn belül előbb lokalizálták, majd eloltották a lángokat.

 

Ami feltűnt, a bajbajutott taxisnak azonnal a segítségére siettek a tűzoltásban és a résztvevők úgy viselkedtek, mint akiknél ez nem lenne rendkívüli helyzet, végig relatíve nyugodtan tették a dolgukat.

A vészhelyzetben, az ijedtségen túl, senki nem sérült meg – derül ki a tudósításból.

Cash/fotó: YouTube