Hagyományteremtő szezonnyitó

 

A Balaton szezonnyitó eseményén felbuzdulva, ezentúl hagyományteremtő szándékkal hajós felvonulással nyitják meg a nyári vízi évadot a Dunnakanyarban is. Szombaton több tucat kisebb és nagyobb motoros csónak, kishajó vett részt a felvonuláson – adta hírül az MTI.

Szob, 2021. június 12.
A Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány hagyományteremtõ hajós felvonulása a Duna Szob és Verõce közötti szakaszán 2021. június 12-én.
MTI/Mónus Márton

MTI/Mónus Márton

A Mahart dunakanyari hajójárataira tavaly 120 ezer ember váltott jegyet. Idén öt körjárattal és meghosszabbított menetrenddel várják az érdeklődőket. Mint ismeretes idén a fővárosban csak úgy tudott a dunai városnéző hajókázás megvalósulni, hogy annak többszáz-milliós fedezetét nem a főváros, hanem a kormány vállalta magára és a Dunakanyarban is sűrítették a járatokat.

MTI/Mónus Márton

A Mahart nemcsak a budapesti hajózást mentette meg, de olyan akciói is vannak, mint például az egészségügyi dolgozókat célzó kedvezményes járatok.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, abban bíznak, hogy a Dunakanyar legalább olyan népszerű turisztikai célponttá válik, mint a Balaton.

MTI/Mónus Márton

Hozzátette, céljuk az, hogy megmutassák a körjáratokkal a Dunakanyarban található 72 település szépségét – olvasható a tudósításban.

Forrás: MTI