Hétvégi adrenalin fröccsnek se rossz

 

 

Labdarúgó Európa Bajnokság ide vagy oda, azért ez a 6,5 literes, közel 800 lóerős V12-es motorral felszerelt Ferrari 812 Superfast sportautó képes megfelelő adrenalin fröccsöt teríteni vezetője szervezetében, még akkor is, ha a kis videóban látható kiruccanáson, csupán 330 km/h sebességet ért el. Pedig láthatóan nem majrézott…

Keveseknek adatik meg, hogy vasárnapi ebéd után, még a soron következő EB mérkőzés előtt, egy Ferrari 812 Superfasttal a németországi autópálya sebességkorlátozás nélküli szakaszára kiugorjon kiégetni a kipufogócsöveket, sprintelni egy kicsit. Azért, ha már erről az élményről a következő Tipp Mix eredmények ismeretéig le is kell mondani, amit a képernyőn látni, pestiesen szólva, az se semmi!

A 812 Superfast meghajtásáért egy 6,5 literes, közel 800 lóerős V12-es motor felel. Az alábbi videóban a 100-ról 200-ra gyorsulást is teszteli a sofőr. A 200 km/órás sebesség elérésének idejéről pontos adatot ugyan nem kapunk, ám a felvétel alapján megállapítható, hogy néhány másodperc volt az egész. A 0-100-as gyorsuláshoz a gyári adat szerint 2,9 másodperc elegendő.

Mivel a Ferrari 812 Superfast gyári végsebessége 340 km/h, így nem meglepő, hogy a 330-as határt különösebb erőlködés nélkül lépte át.

Miután a Ferrarit vezetője leparkolta, enyhe ebéd utáni emésztő és egyéb nedveinket feltakarítottuk, mehetünk pattogatott kukoricával, chipsszel és karton sörökkel, szotyival, tökmaggal szurkolni kedvenceinknek, ha már foci EB van…

Cash/fotó: msn.com