Nagylaki határátkelőn fennakadtak

 

Kétségbeesett német sértett, Olaszországból eltulajdonított kerékpárok, gyorsan reagáló magyar rendőrök – dióhéjban egy sikeres ügy. És a bónusz, egy ötvenmilliós Audi – írja a police.hu.

Egy német férfi tett bejelentést a 112-es segélyhívón keresztül 2021. június 4-én délután arról, hogy egy olaszországi településről ellopták két, körülbelül 10 ezer euró értékű kerékpárját. A tulajdonos a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja munkatársának elmondta továbbá, hogy tudomása van arról, hogy a bicikliket a dél-alföldi megye határszakaszán keresztül, valószínűleg Romániába akarják vinni.
Ennek köszönhetően a Nagylaki közúti határátkelőhelyen a rendőrök 15 óra 10 perckor megállítottak egy gépkocsit, amiben három román férfi utazott. A jármű rakterében, egy matraccal letakarva a rendőrök nemcsak a szóban forgó két ellopott biciklit, hanem további három, értékes – feltehetően szintén lopott – kerékpárt is találtak. Azok mindegyikét lefoglalták, míg a három román állampolgárt előállították a Makói Rendőrkapitányságra.

Egy koszovói állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2021. június 3-án 18 órakor egy német honosságú Audi R8 Spyder vezetőjeként a Nagylak közúti határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az autó szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.
A Makói Rendőrkapitányság nyomozói az 50 millió forint értékű járművet lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu