Az ittas sofőr maradandó fogyatékosságot okozott

 

Lesodródott az útról majd a mezőgazdasági terülten többször átfordult az a gépjármű, melyet ittasan vezetett a tulajdonosa. A gépkocsiban hárman utaztak. A vezető és egyik utasa súlyos sérülést, utóbbi maradandó fogyatékosságot szenvedett. A másik autóban tartózkodó személy könnyebb sérülésekkel megúszta – írja a police.hu.

Egy 39 éves gáborjánházai férfi közlekedett személyautóval 2020. április 15-én 12 óra 45 perckor a 7401-es számú úton Petrikeresztúr felől Zalaegerszeg irányába két utasával.

A 18-as kilométerszelvényben letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, és egy  mezőgazdasági területen, oldalán többször átfordulva állt meg. A baleset során a jármű vezetője és egyik utasa súlyos,  harmadik társuk könnyű sérülést szenvedett.

A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, vele szemben alkoholtesztet alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai maradandó fogyatékosságot okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetése miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan vagy vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt járművet vezet, az elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét és testi épségét is veszélyezteti!

A közlekedési szabályok betartásával a közúti tragédiák elkerülhetők – olvasható az intelem a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu