Három napig BKK bérlettel ingyenes

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MAHART együttműködésében menetrend szerinti hajójárat indul a Duna Budapesti szakaszán. Június 4-től, péntektől kétóránként induló körjárattal utazhatnak ügyfeleink a folyó belvárosi szakaszán – olvasható a közleményben.

Ismét közlekedik rendszeres hajójárat a Duna fővárosi szakaszán. A BKK és a MAHART együttműködésében június 4-től, péntektől menetrend szerinti körjárattal utazhatnak ügyfeleink a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Műegyetem-Bálna-Vigadó tér útvonalon. Hétköznapokon a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig a hazai és külföldi turisták csodálhatják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és páratlan Duna-parti panorámáját.

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap BKK-bérletet is elfogadnak a hajón – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: BKK