Őrizetbe vették a vétkes sofőrt

 

Több mint kínos, amikor az ember jogosítványát ittas járművezetés miatt bevonták, majd újra a volán mögé ül, ráadásul alkoholfogyasztást követően és így okoz balesetet. Hajdú-Bihar megyében hétfőn ez történt – írja a police.hu.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. május 31-én délután. A bejelentő elmondta, hogy Debrecen és Pallag között két autó összeütközött. Az egyenruhások a jelzést követően a helyszínre mentek és alkoholszondát alkalmaztak a járművezetőkkel szemben, ami az egyik sofőrnél pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során kiderült az is, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság 2021 áprilisában a férfi jogosítványát – járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt – bevonta.

A rendőrök az 54 éves helyi lakost előállították és őrizetbe vették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, míg engedély nélküli vezetés elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen – olvasható az intelem a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu