A hosszú hétvégén 20 ittas járművezetőt értek tetten

 

 

Bátor a magyar. Van, aki azért, mert ittasan ül a volán mögé, van, aki azért, mert bár eltiltották ugyan a vezetéstől, de ő mégis visszaül, és van, aki jogsi nélkül is nekivág a lehetetlennek. No, a rendőrök ezeket nem kedvelik – derül ki a police.hu híreiből.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt hosszú hétvégén 20 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, ebből 14 sofőrrel szemben büntetőeljárás indult. A rendőrök 6 sofőrrel szemben intézkedtek, akik eltiltás hatálya alatt vezettek. Két jogsértő ellen bűntett, valamint négy ellen vétség miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt 3 gépkocsivezetőt vettek a rendőrök szabálysértési őrizetbe.

Egy kunmadarasi lakos közlekedett személygépkocsival Tiszaörs belterületén 2021. május 24-én a délutáni órákban. Haladása során a sofőr áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő tiszaörsi lakos által vezetett gépkocsival, ami az egyik ingatlan előtt parkoló autónak csapódott, majd megállt. A vétlen autóban utazó 3 személy – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ellenőrzés során a kunmadarasi férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A jogsértő férfinek a járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésén túl még engedély nélküli vezetés miatt is felelnie kell – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu