Forráskútnál lezuhant egy motoros sárkányrepülő

 

Három napon belül ez már a második légi baleset Magyarországon. Ezúttal egy motoros sárkányrepülő zuhant le 2021. május 10-én 18 óra 40 perckor Szeged közeli Forráskút térségében. A pilóta a becsapódást nem élte túl – számol be az esetről a police.hu.

Sajnálatos légi balesetek történtek közelmúltban a honi légtérben. Szombat délután Surjány melletti magánrepülőtérről szállt fel egy motoros kisrepülőgép. A felszállást követően nem sokkal – eddig ismeretlen okból – a gép lezuhant. Az egyik utas súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból és adták át a mentőknek, akik helikopterrel szállították kórházba Szegedre. Társát a szolnoki kórházba vitték a mentők.

A pilóta életét veszette

A legutóbbi eset 2021. május 10-én 18 óra 40 perckor a Szeged melletti Forráskút térségében történt. Itt – eddig ismeretlen okból és körülmények között –  lezuhant egy motoros sárkányrepülőgép. A baleset következtében a 70 éves férfi pilóta a helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeinek tisztázását – a légügyi hatóságok bevonásával – a rendőrség megkezdte – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu