Egy életveszélyesés és egy súlyos sérült

 

Eddig tisztázatlan okok miatt, felszállását követően lezuhant egy kismotoros repülőgép 2021. május 8-án 15 óra körüli időben Surjány külterületén. Egy férfi életveszélyesen, egy másik pedig súlyosan megsérült – írja a police.hu.

 

Törökszentmiklós, 2021. május 8.
Lezuhant, összetört kisrepülõgép Törökszentmiklósnál 2021. május 8-án. A kisrepülõgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követõen zuhant le. A kisgépen ketten utaztak, túlélték a balesetet.
MTI/Mészáros János

MTI/Mészáros János

MTI/Mészáros János

A Surjány külterületén lévő magánrepülőtéren szállt fel egy motoros vitorlázó légijármű 2021. május 8-án 15 óra körül, amikor a felszállás után nem sokkal, eddig ismeretlen okból lezuhant.

MTI/Mészáros János

A gépben egy 58 éves törökszentmiklósi, és egy 50 éves szolnoki férfi tartózkodott, akik a földbe csapódás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Egyikük a gépbe beszorult, őt a helyszínre érkező tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki és tették lehetővé a mentők számára a segítségnyújtást. Az életveszélyes sérültet mentőhelikopterrel szállították Szegedre a kórházba, míg súlyosan sebesült társát Szolnokon ápolják.

Az ügyben a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény miatt indított eljárást – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: MTI, Rendőrség