Ultrahosszú járatokat tervez a Qantas

 

Ausztrália határai nagy eséllyel a jövő év elején is zárva lesznek a turisták előtt, de a Qantas már egyre konkrétabban tervezi az újabb ultrahosszú járatait – derül ki a Business Insider cikkéből.

Simon Birmingham ausztrál gazdasági miniszter arról beszélt a helyi Sky News hírtelevíziónak, hogy az ország feltehetően még 2022 elején is zárva marad a turisták előtt. Ezt azzal magyarázta, hogy az indiai helyzet miatt bizonytalanság van. Ismert, a dél-ázsiai államban a világon elsőként a napi új fertőzöttek száma 400 ezerre emelkedett május első napjaiban.

A tárcavezető szerint az ausztrál határok azért nem nyílnak még meg, mert a lakosság nem akarja, hogy a koronavírus-járvány újra elérje az országot, és esetleg emberek halálát, munkahelyek elvesztését okozza – eleveníti fel az interjúban elhangzottakat a Business Insider.

A Lowy Institute ausztrál tudásközpont legutóbbi közvélemény-kutatása szerint 41 százalék értett egyet a határok zárva tartásával, 40 százalék szerint a már beoltott ausztráloknak engedni kéne az utazást, és 18 százalék vélekedett úgy, hogy minden állampolgár számára biztosítani kellene a szabad mozgást.

Mindez azonban a Qantast nem akadályozta meg abban, hogy további előkészületeket tegyen a Project Sunrise néven elhíresült tervében, amelynek lényege, hogy Ausztrália keleti partja és Európa, illetve az Egyesült Államok keleti parti városai között minden korábbinál hosszabb, közbenső leszállás nélküli járatokat indítson.

A légitársaság legutóbbi sajtóközleményében bejelentette, hogy az első ilyen ultra nagy távú járatok Sydney-ből indulnak majd Londonba és New Yorkba, amint a nemzetközi utazási szabályok ezt lehetővé teszik.

Mint ismert, az ausztrál légitársaság még a járvány előtt kezdett bele a megvalósításba, pár hónapra voltak az első járattól és a már kiválasztott, megnövelt hatótávú Airbus A350-1000 változat megrendelésétől, amikor a pandémia mindent keresztül húzott.

Cash/fotó: Qantas.com