Azonos infokommunikációs rendszerek

 

Öt japán járműgyártó, a Toyota, a Suzuki, a Subaru, a Mazda és a Daihatsu közösen fog következő generációs járműkommunikációs rendszereket fejleszteni. Ezzel és a rendszerek közös használatával a felhőszolgáltatások fejlesztését kívánják felgyorsítani.

Gyors fejlődés figyelhető meg az autók konnektivitása terén, ugyanakkor az autógyártók önállóan, egymástól függetlenül tervezik a kommunikációs rendszereiket, jelentős erőforrásokat kötve le.

A kommunikációs részegységek közös fejlesztése révén a vállalatok felgyorsíthatják és hatékonyabbá tehetik a fejlesztési folyamatot, egyúttal biztonságosabb, illetve jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthatnak vásárlóiknak – emeli ki az együttműködő öt OEM a partnerségről szóló bejelentésükben.

Az adatkapcsolatot biztosító rendszerek közös tervezése által a vállalatok többet fordíthatnak majd az alkalmazások és a felhőalapú szolgáltatások fejlesztésére, ami továbbra is a gyártók házon belüli, elkülönült tevékenysége marad.

A közös használatú kommunikációs technológia alapját a Toyota fogja biztosítani, a többi gyártó abba fogja integrálni saját megoldásait.

A már felsorolt előnyök mellett a közös kommunikációs rendszerek használata a frissítéseket is könnyebbé fogja tenni.

A járművek infokommunikációs rendszerei a közös digitális alapoknak köszönhetően, adott esetben nem csak felismerik egymást, de adatokat, információkat és képesek lesznek egymással megosztani. Értendő ezalatt a pillanatnyi időjárási helyzet éppúgy, mint közlekedési, torlódás, baleset stb. De a már meglévő technológiákat is magába foglalja: amennyiben a gépjárműben ülők egyéb digitális kapcsolatban állnak egymással, úgy kérésre jelzi az ismerős pontos helyét és igény esetén chat vagy infóüzenet küldését is lehetővé teszi.

Cash/fotó: facebook