Amfetamin, cannabis és extasy

 

A nyíregyházi dílereket vettek őrizetbe a helyi nyomozók 2021. április 23-án a megyeszékhelyen. Az elfogott kereskedőktől amfetamin, cannabis és extasy mellett 800 ezer forint készpénzt is lefoglaltak – olvasható a police.hu hírei között.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 31 éves és egy 20 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozók 2021. április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával, összehangolt rendőri akció keretében fogták el a két férfit Nyíregyházán.

A nyomozás adatai szerint L. A. és R. D. lakókörnyezetükben anyagi haszonszerzés érdekében árusították a kábítószert. A rendőrök a két férfi birtokában összesen 345,7 gramm fehér színű, por állagú, 5,9 gramm zöld növényi származékot és 193 darab tabletta formájú kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak, amelyek az előzetes gyorsteszt eredménye alapján amfetamin, extasy és cannabis hatóanyag tartalmú kábítószerek. A rendőrök  lefoglaltak továbbá közel  800.000 forint összegű készpénzt, valamint a drogok kiméréshez és csomagolásához szükséges eszközöket. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – számol be a sikeres rajtaütésről a magyar rendőrség honlapja.

k.z.t./fotó: police.hu