Ezer autógyártó és beszállító mutatja be termékeit

 

Kína üzleti metropolisza ad otthont 2021. április 21-28 között a Shanghai Autókiállításnak, ahol közel ezer gyártó és beszállító termékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Láthatók itt hétköznapi forgalomba tervezett járművek éppúgy, mint futurisztikus koncepció autók, amelyek sosem kerülnek sorozatgyártásba. Ezek közül villantunk föl néhányat.

Az Auto Shanghai megnyitotta kapuit Kína üzleti metropoliszában 2021. április 21-28. között. Mintegy 1000 nemzetközi autógyártó és beszállító mutatja be legújabb járműveit, termékeit és intelligens megoldásait az iparág számára a Sanghaji Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központ 12 termében.

Az „Átfogó változás” mottó alatt az Auto Shanghai az autóipar olyan főbb trendjeire összpontosít, mint az elektromobilitás, az autonóm vezetés és az új mobilitási koncepciók. Az ismert autógyártók és beszállítók, valamint az újonnan érkezők mind portfóliójukra jellemző mutatják be a tervezés és gyártás során szerzett mélyreható tapasztalataikat, ugyanakkor a digitalizációhoz kapcsolódó fejlesztéseiket is magukkal hozták.

Álljon itt egy kis bemutató a kiállított autócsodákból:

  1. Toyota bZ4X

Ez egy új elektromos SUV, amely jövőre érkezik Észak-Amerikába. Egyesíti a Toyota megbízhatóságát és bevált hibrid technológiáját a Subaru híres AWD képességeivel. Valójában a platformot a két vállalat közösen fejlesztette ki.

  1. Genesis G80 elektromos

A Genesis hivatalosan itt mutatta be első elektromos járművét. Ez a közeli jövőben megjelenhet Kanadában, nem mellesleg alig különbözik a hagyományos G80-tól.

 3. Audi A6 e-tron koncepció

Bár nem olyan sportos, mint az év elején bevezetett e-tron GT, ez az elektromos középméretű sedan koncepció a Sportback karosszéria elemeire épül.

4. Polestar 1

Polestar egy speciális kiadással rukkolt elő. Ez jellegét is meghatározza: testreszabott, matt arany külső festést megfelelően kiemelik a fekete kerekek. Belül, színező arany varrás ad a belső még egyedibb érzés. A tervek szerint maximum 25-öt gyártanak belőle.

  1. Mercedes-Benz EQB

Mercedes bemutatta Sanghajban a vadonatúj EQB kompakt SUV-t, amely Észak-Amerikában lesz kapható jövőre. Lényegében egy elektromos változata a gázüzemű GLB-nek, úgy néz ki, éles és kifinomult, miközben számos konfigurációt is magáénak tud.

6. Seres SF5

Az okostelefon-gyártó Huawei bemutatta első járművét. Külső kialakítása újszerű, míg belső tere nagy, Tesla Model S-szerű középkijelzővel büszkélkedhet. Nem meglepő, hogy az infotainment rendszer a legújabb technológiákkal rendelkezik, különösen az okostelefonok csatlakoztatása terén.

  1. Honda SUV e prototípus

2021-ben a Honda bemutatta egykis elektromos SUV prototípusát, amely sok hasonlóságot mutat a következő generációs Honda HR-V-vel. Kínában 2022 tavaszán indul a modell gyártása. Ez lehet egy előfutára az elektromos Honda Acura járműnek, amely segítheti a GM 2023 megjelenését.

  1. Volkswagen ID.6

Míg a német autógyártó nyíltan a következő generációs elektromos járművekre fókuszál, és jól tudja, hogy a nagy SUV-k és crossoverek nagyon népszerűek Észak-Amerikában, a sima ID.6-tal csak Kínát célozza meg. De sosem lehet tudni…

9. Lincoln Zephyr reflexió

Ez a sedan konsrukció – amelyet 2021-ben gyártani kívánnak – a márka hosszú és gazdag történelmének fontos névtábláját eleveníti fel. Ez testesíti meg az amerikai luxust. Ez egy fantasztikus Lincoln, modern, esztétikus megjelenéssel, teljes digitális belső elektronikával.

 

10. Wey Cyber Tank 300

Még egy klón Kínából. Nem, a Cyber Tank 300 nem a Tesla Cybertruck katonai változata! Inkább két off-road ikon futurisztikus értelmezése, nevezetesen a Ford Bronco és a Mercedes-Benz G-osztály kombója.

Cash/fotó: autoshanghai.com