A teherautó nem állt meg a STOP táblánál

 

Itt a tavasz, melegszik az idő, egyre többen ülnek kétkerekűek nyergébe. Fontos erre a tényre figyelniük a közlekedés egyéb résztvevőinek, így a teherautó, kamionsofőröknek is. Léteznek olyan helyzetek, amikor az egy nyomvonalon haladókat szinte lehetetlen észlelni. Mondjuk, a STOP táblás kereszteződés általában nem ezek közé tartozik.

 

A jó idő beköszöntöttével megduplázódnak hazánkban a motoros balesetek. Számuk havi szinten meghaladja a félszázat és ezek csak azok az adatok, amelyekről a hatóságok tudomást szereznek. Augusztus a baleseti csúcs, amikor száznál is több esethez riasztják a rendőrséget. Fokozott figyelmet igényelnek a kétkeréken közlekedők, ugyanakkor az is fontos, hogy a motorosok tegyenek meg mindent a saját testi védelmük érdekében. Megfelelő védőruházatot és bevizsgált, jó minőségű bukósisakot viseljenek. A legutóbbi balesetnél is a megfelelő fejvédőnek köszönhette a motoros, hogy könnyebb sérüléssel megúszta a teherautóval történő találkozóját.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi közlekedett tehergépkocsijával Hajdúböszörményben, a Mátyás Király körúton 2021. április 20-án 7 óra körül. A sofőr, a Mátyás Király körút és Hadházi utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és nekiütközött egy motorosnak. A közlekedési balesetben a motoros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

A tavaszias időjárás miatt egyre többen veszik elő kétkerekűjüket, ebből adódóan egyre több biciklissel és motorossal találkozhatunk. Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy fokozottan figyeljenek oda rájuk, hiszen az ők testi épségét nem védik olyan műszaki, biztonságtechnikai megoldások, mint a gépjárművekben utazókét – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu