Hétköznapi használatra tökéletesen alkalmas, sokoldalú modellek, amelyek a tanulmányautók jövőbemutató formatervét elhozták a sorozatgyártású járművek világába és amelyek károsanyagkibocsátás-mentes autózást kínálnak helyben: az Audi Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron a négykarikás márka első kompakt elektromos SUV modelljei.

 

Mindketten tágas belső terükkel és a vezérlő, kijelző és vezetéstámogató rendszerek úttörő megoldásaival hódítanak. A Kiterjesztett valóság head-up kijelző (Augmented Reality Head-up-Display) teljesen új módon köti össze a virtuális és a való világot.

A kínálatban három hajtásváltozat szerepel, melynek csúcsán egy 220 kW (299 LE) maximális teljesítményt kínáló quattro modell található. Közös tulajdonságuk, hogy helyi szinten károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedést, nagy hatótávolságot kínálnak illetve közel tíz perc alatt hozzávetőleg – ideális körülmények között (WLTP ciklus szerint) – 130 kilométeres hatótávolságot garantáló töltöttséget képesek elérni. A kényelmes töltésről pedig az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) gondoskodhat. A hátsókerék hajtású Q4 40 e-tron akár 520 kilométeres hatótávolságra is képes (WLTP ciklus szerint).

Európában 2021 júniusában kerül a piacra, az induló ára Németországban 41 900 euró, Magyarországon pedig 16.550.000 forint.

 Audi MediaInfo