Garázs helyett hercegi autókülönlegességek között

 

A kétszeres futamgyőztes Ferrari SF90-es tűzpiros formula versenyautót az istálló nagylelkű gesztusként odaadta hajtójának a monacói Charles Leclercnek, aki örömmel fogadta az újdonsült paripát otthonában. Akkor még nem tudta, hol és miként tárolja majd a különleges ereklyét, viszont a héten sikerült megfelelő helyet találnia.

Monacóban az utcai F1-es versenypálya célegyenesétől nem messze a Terrasses de Fontvieille-n található H.S.H Prince of Monaco múzeum, ahol az uralkodó család számos autókülönlegessége fellelhető, királyi utcai autóktól, régi és új luxusgépektől a különböző kategóriák versenygépeiig, köztük számos F1-es négykerekűig. Itt kapott előkelő helyet az SF90-es.

Monaco Info beszámolójából kiderült, a Ferrari-versenyző II. Albert monacói herceg társaságában hétfőn az uralkodócsalád autógyűjteményét kiállító múzeumban tette tiszteletét, ahol leleplezték a hely új büszkeségét, a 16-os rajtszámú Ferrarit. A Charles Leclerc 2019-es első két futamgyőzelmet hozó versenyparipája igazán impozáns társaságba került, ahol mind a világ uralkodó dinasztiái, mind pedig a bel-, és külföldi turisták számára látható lesz a nem mindennapi jármű.

A létesítmény jelenleg ugyan zárva tart a járványhelyzet miatt, ám Leclerc Ferrarija Monaco büszkesége is, így mihelyst a járványügyi állapotok lehetővé teszik, megnyitja kapuit a magángyűjtemény.

Cash/fotó: Facebook