Célkeresztben a sufni-tuning

 

Amikor az autó még státusz szimbólum, nem mindegy hogy néz ki. Sötétített fólia az üvegeken, sportkormány, a legmodernebb dizájn lámpatestek, LED-ek, előre, hátra, és az öblös, mély dobhártyát berepesztő kipufogóhang. Zsír, király, tuti! Hogy ezek az átalakítások engedélyhez kötöttek?! Hoppá!!! 

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 13-án összehangolt közúti ellenőrzést tartottak a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Főosztályával, amely leginkább az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére irányult. Az intézkedések során több gépkocsi fennakadt a rostán, melyek tulajdonosai úgy gondolták, hogy minden következmény nélkül közlekedhetnek engedély nélkül átalakított, felturbózott járművekkel a közúti forgalomban. Az ellenőrzés ráébresztette a szabályszegőket, tévednek.

Az átalakítások sok esetben jelentősen növelték a járművek hangját, illetve a biztonságos közlekedés feltételeinek sem feleltek meg. A rendőrök különösen a fényszórók tekintetében, és a gépjárművek lesötétítésében állapítottak meg szabálytalanságokat.

A járművek tulajdonosainak soron kívüli műszaki vizsgán kell megjelenniük, és az engedély nélküli átalakítás megszüntetése után vehetnek csak részt ismét a forgalomban.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják ellenőrzéseiket, amelyeknek célja a szabálysértő járművezetők forgalomból való kiszűrése, valamint a közúti közlekedésbiztonsági helyzet javítása – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu