Nem luxusautók, de tulajdonosaiknak értékesek

 

Magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépjárműveket foglaltak le Csanádpalotánál 2021. április 15-én éjjel. Mindkét járművet Németországban lopták és Romániába tartottak velük – olvasható a police.hu hírei között.

Egy román állampolgár jelentkezett kilépésre 2021. április 15-én 23 óra 50 perckor egy német honosságú mikrobusszal a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a Volkswagen Transportert a német hatóságok még körözik, így a járművet lefoglalták, a sofőrt pedig gyanúsítottként kihallgatták.

Néhány órával később ugyancsak egy román férfi jelentkezett kilépésre egy német Mercedes Sprinter vezetőjeként. Az adattári ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a kisbusz szerepel a nemzetközi gépjármű körözési rendszerben. Az ilyenkor szokásos protokoll szerint a magyar hatóság felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő német szervvel, s mikor kiderült, hogy a körözés még élő, valós, itt is a mikrobusz lefoglalása után, annak vezetőjét a Makói Rendőrkapitányságon kihallgatták. A mikrobusz becsült értéke ötmillió forint – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.h