Újabb filmes autó kerül árverésre

 

A Dredd bíró című filmben szerepelő, páncélozott futurisztikus taxit teszik megvásárolhatóvá tulajdonosai. A 2139-ben játszódó scifiben maga Sylvester Stallone repíti a jövő taxiját, a rá jellemző „nyugodt” és” csendes” utcai viszonyok közepette. A nem mindennapi járművet akár már 7,7 millió forintért meg lehet vásárolni.

Nincsenek illúzióim, eziránt a járműért leginkább a filmes relikviák iránt érdeklődők, illetve a megszállott Sylvester Stallone rajongói-kör szállhat licitháborúba, a magyar taxiszabályozásba nem illeszkedne ez a jármű. A Land Rover megépítette a maga robosztus, golyóálló és hipergyorsulással bíró autóját, ami valljuk meg, nem is esztétikus, nem is utópisztikus, viszont drabális.

Ha megkérdezzük az autórajongókat arról, hogy melyik a kedvenc filmes kocsijuk, legtöbben valószínűleg a James Bond-filmekből ismert Aston Martin DB-öt, a Vissza a jövőbe trilógiában szereplő DeLorean-t vagy a Halálos iramban széria valamelyik járgányát mondanák. Egy biztos, keveseknek jutna eszébe az 1995-ös Dredd bíró című Sylvester Stallone-filmben szereplő páncélozott taxik egyike.

A Land Rover 31 futurisztikus járművet gyártott a 2139-ben játszódó alkotáshoz. Az egyik ilyen darab most új gazdáját keresi.

A jövőtaxik alapjául a hetvenes évek egyik elterjedt katonai járműve, a Land Rover 101 Forward Control szolgált. A 3,5 literes, V8-as motorral ellátott teherautó többek közt a brit hadsereg tagjai számára teljesített jó szolgálatot.

Az eladásra váró autó 2003-ban a CES szórakoztató elektronikai kiállításon fődíjat nyert a JBL hangrendszerével. A járművet hirdető Craigslist szerint a motor működőképes állapotban van, ám a futurisztikus taxinak nincsen engedélye a közúti forgalomban való részvételre.

Az autó ára 25 ezer dollár, ami forintba átszámítva 7,7 milliós összegnek felel meg – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

Tehát, aki ellenállhatatlan vágyat érez, egy újabb filmes relikvia megszerzésére, nincs más, minthogy felvegye a kapcsolatot a jármű hirdetőivel és mihamarabb kifizetve az árat, nyélbe ütni az üzletet.

Cash/fotó: Cragslist