Matrjoska teherautó az A45-sön

A hazai utakon is találkozni életveszélyes, ezért horrorkaravánnak elkeresztelt szállítójárművekkel, de amit a német rendőrök emeltek ki a forgalomból, az még az edzett járőröket is meglepte. Ahogy a marketing akcióban szokták hirdetni: 3 in 1.

 

A matrjoska teherautó Nyugat-Európából Grúziába tartott. Bolgár sofőrje tisztában volt vele, hogy ez a rakodási módszer nem előírásszerű és feltehetően nem megy át német ellenőrzésen, mégis megkockáztatta. A kamion vasárnap este az A45-ös úton haladt a német Linden város közelében. Útszűkület miatt kialakított tereléses sávcsökkenésnél a belső sávban előzte a többi teherautót, ami szabálytalan. Ezzel hívta fel magára a rendőrök figyelmét, akik félreállították a járműszerelvényt.

A teherautó leállításakor három járművet találtak a pótkocsi belsejében. Egy Renault Premium magas tetős nyergesvontató platóján szállított még egy háromtengelyes félpótkocsit és egy Mercedes-Benz Sprintert is. A rakomány mérete – 4,32 méter magas –, átlépte a megengedett normákat, ugyanakkor engedéllyel sem rendelkezett a túlméretes szállítmányra.

A járőröknek nem tetszett a rakomány rögzítése sem. A hevederek a kamionagyak meglazult csavarjaihoz csatlakoztak. A megengedett méretek túllépése és a szabálytalan rakodási módszer miatt a bolgár fuvarozót 1300 euró (kb. 500 ezer forint) bírsággal sújtották. A szállítmány csak az átrakodást követően és a büntetés befizetése után folytathatta útját – írta a 40ton.net.

Cash/fotó: 40ton.net