Újra lába kélt a bádogrendőrnek

Túl „népszerű” a 81-es főút mellett megelőzési célzattal kihelyezett álrendőr, aki Audi típusú szolgálati járműjével, és háromlábú sebességmérője mögött állva „mérte” a gyorshajtókat. Nincs egy hete, hogy arról írtunk, miszerint visszakerülhetett eredeti helyére a traffipaxos álrendőr , ugyanis 2020 novemberében már egyszer meglovasították a 0-24-ben szolgáló kamuzsarut.

A 81-es számú főúton, Mezőörs térségében – közlekedésrendészeti prevenciós célból – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy sebességmérő rendőrt és szolgálati gépjárművét ábrázoló táblát helyezett el 2020. augusztusában. A tábla rendőralakját ismeretlen tettes leszerelte és ellopta 2020. november 7-re virradóra.

Március 16-án lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 60 éves dunaföldvári férfit kihallgattak, aki beismerő vallomást tett, az ellopott táblát a rendőrök lefoglalták tőle.

Miután a vizsgálatot az ügyben lezárták, így lehetőség nyílt rá, hogy az ellopott rendőri alakot, az eredeti helyén „szolgálatba helyezzék”. Így ismét éberen tekint a lézeres sebességmérő készülékébe, a mezőgazdasági bejáróról, mellette szolgálati Audi gépjárműve, melyről megkülönböztető fényhídja és fényvisszaverő matricái messziről jól láthatóvá és felismerhetővé teszik – számoltunk be az örömteli eseményről a múlt héten.

Mit ad Isten, illetve, mit nem, a Telex olvasója arra járt és nem találta szolgálati helyén az installációt. A hírportál rákérdezett a megyei rendőr-főkapitányságra, mi történt a bádogrendőrrel, mire a sajtószóvivő megerősítette, ismét valaki ellopta a kamuzsarut.

Nem tudni kinek a szemét szúrja a baleset-megelőzési kompozíció, de most a mezőgazdasági átjáró és a 81-es út rendőri felügyelet nélkül várja a tavaszt. Újra indulhat a nyomozás…

 

k.z.t,/fotó: police.hu