Szervizre riasztotta a zsarukat

Két évig spórolt, hogy megvásárolhassa álmai autóját az a 38 éves brit férfi, aki miután beszerezte RS7-es Audiját, beadta a szervizbe állapotfelmérésre. Akkor lepődött csak meg igazán, amikor okostelefonja jelezte: a környéken 200-al cirkál járműve. Azt hitte ellopták, így a zsarukat riasztva jelentek meg a műhelyben – olvasható a The Bolton News oldalán.

Egy Kreasleyben élő brit férfi 2021. március 13-án szombaton, boldogan vitte haza új autóját, egy 45 ezer fontért, kb. 19 millió forintért vásárolt pár éves Audi RS7-est. A kocsit pár nappal később, szerdán elvitte a boltoni márkaszervizbe, hogy leellenőriztesse állapotát.

A kontrollt alaposan el is végezték, ahogy erről a tulaj meg is bizonyosodhatott. A kocsiban volt ugyanis egy online „fekete doboz”, amivel távolról is lehet követni, az autó haladási irányát és menetsebességét. Délután négy órakor a tulaj okostelefonja jelezte, hogy járműve elindult, majd tíz perccel később márt azt látta, hogy az autóját 122 mérföldes, kb. 200 km/h-s sebességgel vezeti valaki a környéken. Először azt hitte, ellopták a kocsiját. Fel is hívta a rendőrséget és velük együtt sietett a szervizbe.

A műhelyben kiderült, hogy az autót nem lopták el, feltehetően az egyik munkaátvevő ellenőr vitte el egy próbakörre, kontrollra.

A tulajdonos, 38 éves Imran Aslam, aki ügyfélszolgálatosként a hét mindennapján dolgozik és állítása szerint két éve spórolt erre a kocsira, nem igazán örült, hogy ilyen lelkiismeretesen megvizsgálták, mire képes az autója.

Később úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy „teljességgel kiábrándultnak és meggyalázottnak” érzi magát az eset kapcsán.

Pedig nem is járatták csúcsra a verdát, úgyhogy feltehetően tényleg csak egy próbakörön kapott gázfröccsöt az Audi.

Cash/fotó: The Bolton News