Megkérték viselje a maszkot, cirkuszolt a taxiban

Letartóztattak egy 24 éves nőt, aki erőszakosan zaklatta és ráköhögött az őt szállító Uber-sofőrre, miután az megkérte, vegye fel a maszkját. A nőt a Las Vegas-i rendőrség zaklatással és az egészségügyi előírások megszegésével vádolja – számolt be a New York Post amerikai hírportál.

Az Uber-sofőr, Subhakar Khadar kamerájával rögzítette az esetet, melyben a 24 éves Arna Kimiai miután nem volt hajlandó maszkot viselni ráköhögött és trágár szavakkal illette a sofőrt.

A történteket a taxi belső kamerája rögzítette.

A sofőr parkol, utasra várakozva még szinte bóbiskol. A hátsó ülésre három huszonéves lány ül be, mindegyikükön maszk. A vezető mögött helyet foglaló, első mozdulatként leveszi saját maszkját és belekezd mondókájába, mire a fuvarozó felszólítja, vegye föl a maszkját. No, több se kellett a 24 esztendős Arna Kimiainak, aki rögvest elkezdett szitkozódni. Direkt ráköhögött az előtte ülő férfira. Odaordította a sofőrnek: „b…d meg a maszkodat!”

Ezzel egyidőben letépte a sofőr arcát védő eszközt. A meglepődött vezető mire észbekapott, utasa már a mobiltelefonját is elvette a műszerfalról és tovább szitkozódott.

Ebből lett elege a taxisnak, segítséget kért. A kiérkező járőrök a maszk nélkül szinte őrjöngő utast előállította a rendőrségre, ahol zaklatással és az egészségügyi előírások megszegésével meg is gyanúsított, így gyorsított eljárásban állítják bíróság elé. Enyhébb esetben pénzbírságra, súlyosabb következmény esetén – kiderül, hogy Coviddal fertőzött –, akár letöltendő szabadságvesztéssel sújtható. A tudósítás az ítéletről nem számolt be.

 

Cash/fotó: taxi fedélzeti kamera