Közbiztonsági és köztisztasági akció az Örs vezér téren

Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye az Örs vezér terét – olvasható a távirati iroda hírei között.

A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb.

Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepet játszik a téren kialakult rossz közbiztonsági helyzet, a szabályokat áthágó emberek viselkedése, a hajléktalanok jelenléte, továbbá a nagy mennyiségű szemét.

Budapest, 2021. március 4. A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársa takarít az Örs vezér terén 2021. március 4-én. Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, szebbé, rendezettebbé, élhetõbbé tegye a teret. MTI/Mónus Márton

Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amellyel szemben védtelennek érzik magukat – hívták fel a figyelmet.

Mindezeket figyelembe véve a BKK a hatóságokkal és kerületi szervekkel közös köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, amely csütörtök reggel indult és várhatóan két hétig tart.

Budapest, 2021. március 4. A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársa utcaseprõ géppel takarít az Örs vezér terén 2021. március 4-én. Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, szebbé, rendezettebbé, élhetõbbé tegye a teret. MTI/Mónus Márton

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már korán reggel nagygépekkel nekiláttak a tér és az aluljáró megtisztításának; a rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét” – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI