Közigazgatási bírság büntetőpontokkal

 A rendőrség szemfüles őrei, ezúttal Nógrád megyében a 20-as és 21-es főúton portyáztak lézeres sebességmérőjükkel. Hogy, hogy nem, néhány túlságosan igyekvő autósról felvételeket is készítettek – láthatjuk a bizonyítékokat a police.hu oldalán.

A Nógrád megyei rendőrök február utolsó napjaiban sebességet ellenőriztek a 21-es és a 22-es számú főúton. Az akció ideje alatt több járművezető is közlekedett az adott útszakaszokon, akik túllépték a megengedett sebességhatárt.

A legkirívóbb szabályszegést az a gépkocsivezető követte el, aki Kishartyán belterületén 50 km/h helyett 122 km/h-val közlekedett. Ez a mutatvány 200 ezer forint közigazgatási bírságot és, plusz 8 büntető pontot ért.

Két másik autós gyorshajtását is rögzítette a kamera a 21-es számú főúton. Az egyik sofőr 110 km/h helyett 196 km/h-val, ami 130 ezer forint büntetés és 6 pont, míg a másik gépkocsivezető 90 km/h helyett 151 km/h-val haladt. Ez 90 ezer forintot és 6 pontot ér.

 

Az egyenruhások az álló helyzetű sebességmérés során a 22-es számú főúton egy olyan személygépkocsit is bemértek, amely a megengedett 90 km/h helyett 174 km/h sebességgel közlekedett. Ez 130 ezer forint és további 6 büntető pont.

 

Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése. A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén! – olvasható a police.hu portálon.

k.z.t./fotó: police.hu