Oldtimer külső, modern technológia belül

A korábbi 6,2 literes V8-as motor ment a lecsóba, csakhogy a 370 lóerős villanyparipa kerüljön befogásra a kocsi elé. Persze ehhez át kellett alakítani a futóművet, a fékrendszert és a kor technikai megoldásait is be kellett csempészni az utastérbe. A Lunaz csapata ismét bizonyította: ehhez nagyon értenek. Félő, a több mint 150 millió forintos csodajárművel idehaza taxizni nem fogunk. Bár, ki tudja?

Egy újabb csodaszép klasszikus született újjá tisztán elektromos meghajtással a Lunaz csapatának kezei között: ezúttal egy 1961-es Bentley S2 Continental Flying Spur modellel bővült a silverstone-i műhely potfóliója. Csakúgy, mint a korábbi átalakításoknál, az oldtimer ezúttal is külsőre szinte észrevehetetlen módon cserélte le hajtásláncát – a britek csak ott zavarták meg a ’60-as évek dizájnját modernebb megoldásokkal, ahol feltétlenül szükséges volt. Ez leginkább az utastérre értendő, ahol légkondicionáló, retrohatású infotainment rendszer, műholdas navigáció, és okostelefon-tükrözés járul hozzá a mindennapi használhatósághoz.

Az eredeti, 6,2 literes V8 motortól megszabadult a Lunaz, és gyakorlatilag a korábbi hajtáslánc és futómű egyetlen része sem maradt a régi, ám azt nem árulta el a cég, hogy pontosan milyen specifikációkkal került be a tisztán elektromos rendszer. Ha ugyanazt a hajtásrendszert alkalmazták, mint  korábban a  Rolls-Royce Phanton V-ben és Silver Cloudban, akkor 370 lóerő teljesítményű villanymotort, valamint 80, illetve 120 kWh kapacitású akkucsomagot vett magához a Bentley. Ennek megfelelően természetesen a teljes fékrendszert és kormányművet is korszerűsítették az építők.

Az első példány vásárlói megrendelésre készült, de aki elektromos klasszikussal bővítené autógyűjteményét, az immáron a Bentley Continental S1, S2, és S3 generációit is megvásárolhatja kettő-, és négyajtós kivitelben, potom 350.000 font, átszámítva közel 147 millió forint ellenében (adók nélkül). A rendelkezésre álló darabszám természetesen erősen korlátozott – olvasható a villanyautosok.hu portál tudósításában.

A Lunaz az idei évben jelentős bővülést tervez, hamarosan a jelenleginél ötször nagyobb műhelybe költözik át, megduplázza munkaerejét, és vadonatúj elektromos megoldások fejlesztésébe kezd, így még több érdekesség vár azokra, akik szeretik az oldtimer külső és modern technológia ötvözését.

Cash/fotó: Lunaz Design