A félmilliós bírság sem visszatartó

 Három nap alatt négy esetben intézkedtek a rendőrök túlsúlyos járművek vezetőivel szemben. A szabálytalanságok miatt 500 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki a Nagykereki és Ártánd Határátkelőhelyeken – olvasható a police.hu oldalán.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi az ország útvonalain azokat a járműszerelvényeket, amelyek túlméretesek, túlsúlyosok. Ezek zöme Nyugat-Európában megvásárolt használt gépkocsik, melyekkel többnyire Románia irányába igyekeznek a szállítói.

Január 31-e óta a szabálysértőkre akár 500 ezer forint közigazgatási bírság is kiszabható. Amennyiben a szabályszegő sofőr nem tudja a büntetést rendezni, akkor a járműszerelvény, annak iratai, rakománya visszatartható a szankció kiegyenlítéséig. Az viszont alap, hogy csak azután folytathatja útját az ellenőrzött gépjármű, ha a szabálysértés okát megszűntette.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2021. február 26. és február 28. között négy külföldi járművezetővel szemben intézkedtek, mert azok túlsúlyos járműszerelvényekkel közlekedtek. A vontatón szállított rakományok mind a négy esetben meghaladták a megengedett legnagyobb össztömeget.

Az egyenruhások a sofőrökkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Úgy tűnik mindennek ellenére a szállítók próbálkoznak és kockáztatnak éjjel és nappal valamint az átkelőhelyek megváltoztatásával is – olvasható a police.hu hírei között.

k.z.t./fotó: police.hu