Bevetésre készek a győri motoros rendőrök

A tavaszi időjárás előcsalja a rendőrség téli pihenőre kényszerülő leggyorsabb reagálású egységét is. Hétfőn parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök – olvasható a police.hu hírei között.

A tavasz beköszöntével megnő a forgalomban résztvevő motorosok száma. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feledatának tekinti a motoros közúti közlekedési balesetek megelőzését, ezért a szezon nyitányaként Dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2021. március 1-én megszemlélte az ellenőrzések során kiemelt szerephez jutó – első és hátsó menetrögzítő fedélzeti kamerákkal ellátott – megyei járőrmotorokat, azok műszaki állapotát és felszereléseit.

A szolgálati járműveken elhelyezett modern technikai eszköz lehetővé teszi, hogy az egyenruhások a járőrszolgálat közben észlelt szabálysértéseket az eljárás lefolytatásának céljából menet közben rögzíthessék.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a személyi sérüléssel, vagy halállal végződő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében megyénk rendőrei fokozott figyelmet fordítanak az elkövetett szabálysértésekre és a szabályok ellen vétők arányos, ám szigorú szankcióra számíthatnak.

A motorosok figyelmébe ajánljuk, hogy tavaszi első útjaikon fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak. Passzív biztonságtechnikai megoldások, mint például a biztonsági öv nem védi őket. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tavasszal, nyár elején több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utakat.

Követendő tanácsok:

– Motorozzon megfontoltan, körültekintően, a közúti közlekedési szabályok betartásával!

– Kizárólag műszakilag kifogástalan állapotú motorkerékpárral közlekedjen!

– Motorozás közben mindig viseljen megfelelő és a jól láthatóságot biztosító védőfelszerelést!

– Közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel, figyeljen a helyes követési távolság megválasztására!

k.z.t./fotó: police.hu