A távoktatásban továbbra is ingyenes az internet

Márciusban is ingyen férhetnek hozzá a vezetékes internethez a digitális oktatásban résztvevők: pedagógusok, oktatók és diákok – erről a hétvégén megjelent kormányrendeletben határoztak. Taxis-szülők, adott esetben nagyszülők figyelem, egy kis utánjárást megér.

A kormány először tavaly novemberben vezette be a lehetőséget, amelyet aztán januárban és februárban is igényelni lehetett.

A fizetés nélkül használható internetre jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja; illetve az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

A HWSW informatikai magazin információi szerint az iparági szereplők arra számítanak, hogy a rendelkezés a teljes veszélyhelyzet idején érvényben maradhat – vagyis a következő kilencven napban. A HWSW arról is ír, hogy tudomásuk szerint a lehetőséget eddig alig néhány tízezren igényelték, az intézkedés így a vártnál jóval kevésbé fájt a szolgáltatóknak.

Tisztelt taxis szülők, nagyszülők, amennyiben egy lakásban, házban élnek távoktatásban résztvevő gyermekükkel, unokájukkal, itt a lehetőség spórolni vagy inkább nem kiadni néhány ezer forintot. A vírust és a járvány lefolyását alapul véve, nemhogy a hó végéig, de még a nyárig biztosan igénybe vehető ez a kedvezmény. Sok kicsi, sokra megy…

k.z.t./fotó: Google