Garázdaság miatt kell felelnie

Olyan bárkivel előfordul, hogy valaki felidegesíti. Még az is belefér, hogy ezt az indulatot valahogy le kell vezetni. De pont egy taxi ajtaján? Igaz a korábbi utas miatt gurult el a 35 éves férfi gyógyszere Miskolcon, de nem kellett volna beleverni a kocsi ajtajába, ráadásul mindezt a rendőr járőr végignézte.

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 35 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2020. november 6-án 21 óra után Miskolcon, a Kiss tábornok úton egy parkoló taxi ajtajába ütött bele. A férfi korábban az autóban ülő utassal keveredett szóváltásba egy kocsma előtt. Az indulatát az utason nem akarta levezetni, ezért izomból belevert a kocsi ajtajába. Mindez este kilenckor már önmagában is egy szokatlan zajforrás. A tettes pechére a közelben tartózkodó járőrpár figyelmét is felkeltette a férfi indulatossága és tette.

Az elkövetőt kérdőre vonták, mivel elfogadható magyarázatot adni nem tudott, előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Idő közben a büntetőeljárást a vizsgálók lefolytatták majd garázdaság vétségének elkövetésével, vádemelési javaslattal átadták az ügyiratot az ügyészségnek. Amennyiben a garázda férfi büntetlen előéletű, úgy megúszhatja az egészet pénzbírsággal vagy próbára bocsájtással. Ha korábban vétett a jogszabályok ellen, úgy akár letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

k.z.t.