Amortizációs csere a zsaruknál

Ezt is megéltük: a minőségi gépjárműpark járműveit, futásteljesítésük után, azonos kategóriájúakra cserélik. A hetekben több megyei rendőr-főkapitányságokon megkezdődik, illetve folytatódik az amortizációs váltás. Audik és Mercedesek, melyek elérték a 200 ezer kilométert vagy az ötödik szolgálati évüket „nyugállományba vonulnak”. Helyükbe újak lépnek. Kiegészítésként hadrendbe állnak a Skoda Kodiaq járőrautók is.

Az amortizációs csere keretein belül egy új Audi A3 és két Mercedes B 220 típusú szolgálati autóval, valamint két Volkswagen Transporter csapatszállító mikrobusszal bővült a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja. A járműveket Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2021. február 17-én, a főkapitányság udvarán ünnepélyes keretek között adta át munkatársainak.

Továbbá a közeljövőben két Skoda KODIAQ típusú szolgálati autóval bővül a megye gépjárműparkja.

Az új gépjárművek hozzájárulnak a rendőrségi feladatok magas színvonalú ellátásához és korszerű munkakörnyezetet biztosítanak a mindennapi munkában.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2021. február 16-án négy szolgálati gépjármű került. A Skoda és Mercedes gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adta át Pécsett.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a főkapitányság járőr-gépjárműveinek átlagos életkora tovább csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek. Számos korszerű vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval szereltek, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben – olvasható a police.hu hírei között.

k.z.t./fotó: police.hu