Nyolc országban visszaigényelhető a fuvardíj

Az oltópontokra igyekvők és onnan távozók nyolc országban visszaigényelhetik a fuvarköltségeiket márciusban, amennyiben a FREE Now nevű utazásmegosztó és személyszállító cég alkalmazását használják. Romániában, Németországban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban élők élhetnek ezzel a lehetőséggel – olvasható a hírügynökségi jelentésben.

A Free Now nevű utazásmegosztó és személyszállító cég olyan akciót indított azon országokban, ahol jelen vannak, miszerint visszafizetik azoknak a klienseiknek az utazási költségeit, akik egy oltóközpontba utazva vették igénybe a szolgáltatást.

A cég székhelye Hamburgban található, de Németország mellett Romániában, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban is működnek, és az Uber valamint a Bolt cégekhez hasonlóan személyszállítással foglalkoznak.

A mostani akcióra 1 millió eurót különített el a cég, a fuvardíjak visszatérítése pedig csak márciusban lesz érvényes. Az akció mindenki számára nyitott, minden utas 2 fuvar költségét igényelheti vissza, a lényeg, hogy azok kiindulási pontja vagy célállomása egy oltóközpont legyen.

A szolgáltatás igénybevételéhez le kell tölteni a Free Now applikációját, amelyen keresztül igényelhető a szállítás, majd egy honlapon kell kérni a fuvardíj visszaigénylését.

Több kérdést is felvet ez a reklám- és marketing akció: egyrészt mennyire tekinthető adathalászatnak mindez, hiszen a visszaigénylésnél olyan személyes adatokat is meg kell adni, mint az e-mail cím, valamint az oltási igazolásról is fel kell tölteni egy képet. Másrészt mindazoknak, akik kártyával fizetnek a szolgáltatásért –  az igénylés jóváhagyása után – a társaság visszautalja a költségeiket a számlájukra. Szintén olyan adathoz hozzájutva, amely egyéb tranzakciók esetében nem történik meg automatikusan. Arról nem is szólva, akik a készpénzes fizetést választják, azoknak különböző szállítási kedvezményeket ajánlanak fel abban az értékben, amennyibe az oltóközpontba történő utazásuk került, ami szintén aggályos.

Forrás: Free Now